Kiss the rain -Yiruma ☆彡

4 Ekim 2015 Pazar

EV YAPIMI HAYDARİ

Türk mezelerinin vazgeçilmezlerindendir haydari.Özellikle,et yemeklerine eşlik eden soğuk mezedir.Ana yemek öncesi soğuk başlangıç olarak tercih edilebilir.Çok pratik ve leziz ,en yalın tarifimi sizlerle paylaşmak istedim.
Not: Kesinlikle süzme yoğurt kullanmalısınız.


Malzemeler:
6 yemek kaşığı süzme yoğurt
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru nane (su ve tuz )

Yapılışı:
Öncelikle süzme yoğurdu su ile açıyoruz.Sarımsak,tuz ve kuru nane ilave ederek iyice karıştırıyoruz.Servis tabağına alarak,buzdolabında bir süre beklettikten sonra sunuyoruz.
                                                                                                                                               Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder