Mezeler, güzel bir akşam yemeğinin başlangıç tabağı olabildiği gibi,içki sofralarına da eşlik eden gizemli lezzetlerdir.Açık büfe ve kokteyllerin vazgeçilmezi,lezzeti kadar gösterişli sunumlarıyla öncelikle göze hitap eden şık başlangıçlardır.Oldukça pratik bir tarifim cevizli havuç tarator.Sunuma zenginlik katmak sizin elinizde.İki farklı sunum hazırladım.Limon dilimleri ile biraz daha şık oldu sanırım.
Malzemeler:
5 adet havuç
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
6 yemek kaşığı süzme yoğurt
3 diş sarımsak
4 yemek kaşığı sıvı yağ(zeytinyağ tercihim)
3 yemek kaşığı mayonez (tercihe göre)
Yapılışı:
Öncelikle havuçları temizleyip rendeliyoruz.Büyük bir tavada sıvı yağ ve sarımsak ile birlikte,havuçlar yumuşayana dek soteliyoruz.Cevizleri de ekleyip iyice karıştırıyoruz.Bir kasede;süzme yoğurdu,tuz ve su ile açıyoruz.Mayonezi de ekleyerek tüm karışımı homojen hale getiriyoruz.Servis tabağına alıp,kelebek cevizlerle sunumu tamamlıyoruz.
Not:Mutlaka süzme yoğurt kullanmalısınız!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder