Klasik irmik tatlısına cheesecake görünümü veren şık ve leziz bir alternatif tatlı tarifi...
Aslında çok bilinen sütlü irmik tatlısına portakal eşliğinde muhteşem bir görünüm katabilir,lezzetine lezzet katabilirsiniz.Ben irmik tatlısını portakallı,limonlu,vişneli,çikolata soslu hazırlayıp,her bir tarifimi farklı sunumlarla servis ediyorum misafirlerime.Bu tarifimi ilk yaptığımda çocuklarım cheesecake zannettiler ve çok beğendiler.İlerleyen zamanlarda diğer irmikli tatlı tariflerimi de yayınlayacağım.
Malzemeler: 1 litre süt
10 yemek kaşığı irmik
15 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 portakal kabuğu rendesi
Alt tabanı için: 1 paket kakaolu petibör bisküvi
4 çorba kaşığı eritilmiş tereyağ (margarin de olabilir)
Sos için: 2.5 su bardağı portakal suyu
3 çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı toz şeker
İnce kesilmiş portakal dilimleri
Bisküviyi elinizle toz haline getirin.Erittiğiniz yağı da ekleyerek iyice karıştırın.Servis edeceğiniz tabağın içine kelepçeli kalıbın sadece kelepçesini koyarak,içine bisküvi harcını ilave edip elinizle iyice düzleştirin.Buzdolabına kaldırın.Daha sonra malzemeler bölümündeki portakal kabuğu rendesi ve vanilya en son eklenmek üzere irmikli muhallebiyi pişirin.Buzdolabından çıkarttığınız bisküvinin kenar kısımlarına ince dilimlenmiş portakal dilimlerini sıralayın.Pişirdiğiniz muhallebiyi biraz çırparak bisküvinin üzerine dökün.Bu sırada portakal peltesinin sosunu pişirin ve ılıkken muhallebinin üzerine dökün.Buzdolabında birkaç saat bekletip servis yapacağınız zaman kelepçesini açın.Görsellerim size yardımcı olacaktır.Umarım sizler de beğenirsiniz...
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder