Gülün zarif görüntüsünde saklı özel tat...
Malzemeler:
125 gram margarin (yarım paket)
1 yumurta
2 kahve fincanı pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket hamur kabartma tozu
3 su bardağı + 1 çay bardağı un (silme)
1 yemek kaşığı nişasta
Öncelikle oda sıcaklığında yumuşamış olan margarini ve kakao hariç diğer malzemeleri sırasıylaekleyerek kurabiye hamurunu hazırlıyoruz.Daha sonra hamuru iki eşit parçaya bölüyoruz.Böldüğümüz hamurun birine kakao ekleyerek tekrar yoğuruyoruz.Oklava ile her iki hamuru iyice açıp çay bardağı ile daireler kesiyoruz.Görseldeki gibi bir beyaz bir kakao olmak üzere4 hamuru üst üste getirerek yuvarlayarak ve tam ortadan keserek 2 adet gülü oluşturuyoruz.Margarinle
yağlayıp unladığımız tepside 170 dereceli fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder