=Laz Böreği=
Tarif başlığı her ne kadar börek olsa da nefis bir tatlı tarifi.(Yalancı laz böreği ! )
-6 adet kare milföy
-Yarım litre süt
-7 yemek kaşığı toz şeker
-1 yumurta sarısı
-1 yemek kaşığı un
-1 yemek kaşığı nişasta
-1 paket vanilya
YAPILIŞI:
Milföy hamurlarını 4 eşit parçaya bölüyoruz. 180°C fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.Soğuduktan sonra enine kesiyoruz.Hazırladığımız kremadan, kestiğimiz milföyün içine koyup üzerine yine milföy ile kapatıyoruz.Servis tabağına alıp milföylerin üzerine pudra şekeri serpiyoruz.
ÖNERİ:
ÖNERİ:
Tarifte milföy kullanıldığı için aynı günde tüketmenizi öneriyorum.Hafif tatlı sevenler için leziz ve çıtır bir tarif.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder