4 adet tavuk göğsü
1 paket kültür mantarı
2 adet kuru soğan
5 adet yeşil biber
5 adet domates
sıvı yağ , domates salçası , tuz , baharat ( size özel )
2 adet defne yaprağı ( isteğe bağlı )
YAPILIŞI :
Tavaya sıvı yağı koyup yemeklik doğranmış soğanı
ekleyip kavuralım.Doğranmış
biberi ekleyip kavurmaya devam edelim. Kuşbaşı doğranmış tavuk göğsünü ekleyip, kavuralım.
Salça ve küp küp doğranmış domatesi ekleyip
karıştıralım. Yıkanmış ve doğranmış
mantarı ilave edip harmanlayalım. Tuz ve karabiberini
ekleyip kapağını kapatıp mantarı
kendi suyuyla pişirelim. Piştikten sonra servis tabağına
alalım.
ÖNERİ :
Ben yemeklerimde zeytinyağı kullanmayı tercih ediyorum.Bu tarifte muhakkak defne yaprağı kullanırım.Bu benim tercihim.
Hazırladığınız yemeği isterseniz bu şekilde servis edebilirsiniz ya da benim gibi tek kişilik güveçlere bölüp üzerini kaşar peyniri ile örtebilirsiniz.Daha sonra üzeri kızarana dek sıcak fırına verebilirsiniz.
AFİYET OLSUN !
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder