ÇEŞME'DEN GELEN TAT...
Malzemeler
1 paket margarin
2 tatlı kaşığı damla sakız macunu
5 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3.5 su bardağı un
Yapılışı
Malzemeleri sırasıyla bir kaseye alıp klasik kurabiye kıvamında hazırlayarak ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralıyoruz.180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika üzeri hafif pembeleşene dek pişiriyoruz.Fırından alıp ilk sıcaklığı geçince üzerine bolca pudra şekeri döküyoruz.
Kullandığım damla sakız macununu Çeşme'den getirtmiştim.İlk olarak kurabiye tarifiyle sizlerle paylaştım.İlerleyen zamanlarda damla sakız macunu ile yapılan farklı tarifler de yayınlayacağım.Kurabiyem kıyır kıyır,leziz ve yedikten sonra damağınızda damla sakızını hissettiren bir tat oldu.
Afiyet olsun...
Benim gibi memleket hasreti çekenlere ,kalbi EGE'de kalanlara gelsin ...
KALBİM EGE'DE KALDI
Cigaramı sardım karşı sahile
Yaktım ucuna acıları
Ağları attım anılar doldu
Ağlar hasretimin kıyıları
Yareme tuz diye yakamoz bastım
Tek şahidim aydı
Aman aman
Bir elimde defne
Bir elimde sevdan
Kalbim egede kaldı
Kadehimi vurdum karşı yakaya
Efeler kalktı şerefe
Sevgimi attım dostlar tuttu
Bir ağıt yaktı kadere
Yareme tuz diye yakamoz bastım
Tek şahidim aydı
Aman Aman
Bir elimde defne
Bir elimde sevdan
Kalbim egede kaldı
Aman efendim
Ayrılık ölümden beter
Canım efendim
Yeter bu hasretlik yeter
Aman efendim
Bana bir merhaba gönder
Canım efendim
SEZEN AKSU
Şu an tarifimi yazarken , bir yandan EGE şarkısı dinlerken ve İZMİR'e memleketime ,doğup büyüdüğüm,genç kızlığımın geçtiği yere,denizin kokusuna,martılara,sıcak insanlarına ve Türkiye'min heryerini gezdikten sonra kadınların bu kadar özgür,medeni,ve söz hakkı sahibi oldukları İzmir'e Karşıyaka'ya 18 yıl sonra dönmeme çok az kaldı belki de bu duygunun verdiği heyecanla döküldü kelimelerim sabahın ilk saatlerinde...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder