Kiss the rain -Yiruma ☆彡

25 Nisan 2014 Cuma

PEKMEZLİ UN HELVASI * MOLASSES FLOUR HALVA




                                         Malzemeler:

                                         125 gr. tereyağ (margarin de olabilir)
                                         1 çay bardağı sıvıyağ
                                         2 su bardağı un
                                         1 su bardağı toz şeker
                                         1 çay bardağı pekmez
                                         2 su bardağı soğuk su

                                        Yapılışı:

Seramik ya da teflon tavaya yağı koyup eritin.Unu ekleyin ve unun rengi altın sarısı olana dek kavurun.Ayrı bir kasede su, şeker ve pekmezi karıştırın,kavrulan unun üzerine dökün.İlk önce topak topak olan helva karıştırdıkça pürüzsüz bir kıvam alacaktır.Kısa bir süre pişirmeye devam edin kıvama gelince ocağın altını kapatın.Diğer un helvalarındaki gibi damağa yapışma sorunu yaşanmayan ve unu çok yoğun hissetmediğiniz leziz,pratik ve hafif bir un helvası.Pekmez helvaya hem renk katıyor hem de lezzet.İster kaşıkla isterseniz benim gibi düz bir sunumda üzerini kurabiye kalıbıyla şekillendirerek helvanızı servis edebilirsiniz.

                                                                                                                                           Afiyet olsun

                                      Not:Şerbeti  kaynatmıyoruz.

Ben un ve irmik helvasında şerbeti kaynatıp şurup olarak kullanmıyorum.Bugüne dek hiç sorun yaşamadım,helvalarım her zaman kıvamında ve lezzetli olur,denemenizi tavsiye ederim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder