GÜZEL İZMİR'İMİN TATLI LOR KURABİYESİ !..
Malzemeler:
125 gram margarin ( oda sıcaklığında )
2 adet yumurta ( bir yumurta akı ayrılacak )
250 gram tuzsuz lor peyniri
1.5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Un
Üzeri için :
Bir yumurta beyazı ve toz şeker
Yapılışı:
Oda sıcaklığında erimiş olan 125 gram margarini ( yarım paket ) ve 1.5 su bardağı toz şekeri krema kıvamına gelene dek iyice karıştırıyoruz.Diğer malzemeleri de ekleyip , elimizden hamur düşecek kıvama getiriyoruz. Hamur normal kurabiye hamurundan daha yumuşak olmalı.Unu ben göz kararı kullanıyorum.Ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp önce yumurta beyazına daha sonra da toz şekere batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.170 derece ısınmış fırında pişiriyoruz.
Not: Lor kurabiyesi kek ile kurabiye arası bir lezzet.
İzmir/ Karşıyaka'da tüm pastahanelerde görebileceğiniz İzmir'lilerin çok sevdiği bir kurabiye çeşididir.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder