Parfe Nedir
Kremalı dondurma anlamına gelen parfe çiğ yumurtanın iyice çırpılarak krem şanti, bisküvi, çikolata parçacıkları ile karıştırılıp tek kişilik kalıplarda hazırlandığı gibi tepside dondurularak dilimlenmek suretiyle servis edilen hafif tatlılardır. Yapımı oldukça kolay olan parfeler mevsimine uygun çeşitli eyve ve meyve jöleleri ile de hazırlanabilir. Parfe hazırlanmasında çiğ yumurta kullanıldığı gibi yumurtasız olarak da hazırlanabilir. Yumurta ile hazırladığınız parfelerde yumurtaların tazeliği ve temizliğinden emin olmalısınız.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Parfe; dondurulmuş bir tatlı türüdür.Sizlere vereceğim tarif hem pratik hem de bisküvi ile evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir tatlı tarifi.
Aslında yaz ayları için serinletici ideal bir tatlı fakat bizde kışın dondurma bile yenilebiliyorsa yaz~kış ayrımı yapmaksızın yapıyorum bir çok tatlıyı.Bu tatlının en güzel yanı ise deep freeze de uzun süre saklayabilmeniz ve sürpriz misafirlerinize en azından köpüklü,mis gibi bir kahve ile ikram edebilmenizdir.
2 paket kakaolu petibör bisküvi
1 paket krem şanti (2 poşet)
2 su bardağı süt
Arzuya göre; kurutulmuş meyve,mevsim meyveleri.(Ben muz ekledim)
Çikolata sos
Yapılışı:
Derin bir kasede toz krem şanti ve sütü iyice homojen hale getiriyoruz.Daha sonra elimizle parçaladığımız bisküvileri (meyveleri) ekleyerek karıştırıyoruz.Bir kalıba dökerek deep freeze de bekletip,donduktan sonra çıkarıp bir süre sonra üzerini ılık çikolata sos ile (damla çikolata) kaplıyoruz.
~~ Afiyet olsun ~~
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder