Görüntüsü kadar tadı da ,kokusu da muhteşem bir kek !!!
3 yumurta
2 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1portakal kabuğu rendesi ve 2 yemek kaşığı portakal suyu
Yarım su bardağı damla çikolata
1 paket vanilya
1paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Üzeri için: 1 paket bitter çikolata
Yapılışı:
Büyük bir kasenin içine yumurtalar kırılarak şeker ilave edilir.Karışım iyice çırpılır.Daha sonra diğer malzemeler eklenerek yoğun bir karışım elde edilir.En son un,vanilya,hamur kabartma tozu ve damla çikolata ilave edilerek kek hamuru hazır hale getirilir.Damla çikolatayı unun içine eklememizin sebebi çikolatanın dibe çökmesini engellemektir.İstediğiniz bir kalıbı iyice yağlayıp unladıktan sonra kek hamurunu dökebilirsiniz.Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında önce 15 dakika daha sonra ısıyı 160 dereceye düşürdükten sonra ağır ağır kekin pişmesini sağlarsınız.Klasik kürdan testi ile kekin pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.Genelde kekteki un ölçüm 2.5 su bardağıdır,fakat bu kek 3 su bardağı unu kaldırdı.Portakalın aroması çikolatayla birlikte kekinize muhteşem bir tat katacaktır.
Kekiniz piştikten sonra iyice soğumasını sağlayarak kalıptan çıkartın.1 paket bitter çikolatayı benmari usulü eriterek kekin üzerine gezdirin.Muhteşem keki sevdiklerinize ikram edin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder