Kiss the rain -Yiruma ☆彡

29 Nisan 2016 Cuma

DÜNYA DANS GÜNÜ

Dünya Dans Günü veya Uluslararası Dans Günü, Uluslararası Tiyatro Enstitüsü (ITI) ve UNESCO ortağı STK Uluslararası Dans Komitesi tarafından 1982 yılında tanıtılmıştır ve her yıl 29 Nisan'da kutlanmaktadır. Tarih, modern balenin yaratıcısı Jean-Georges Noverre (1727-1810)'nin doğum günü anısına ITI Uluslararası Dans Komitesi tarafından belirlenmiştir.

Aslında bütün danslar aynı şeyi söyler; tutkuyu, isyanı, aşkı, hüznü, yerçekimsiz bir karanfilin düşlerini. Dans pistinde oynanan oyun, gerçek hayatın vücut diline tercümesinden başka bir şey değildir. Bütün danslar aynı adresten yola çıkıp aynı yere giderler. Samba, salsa, vals ya da sirtaki, adı ne olursa olsun, bütün dansların ana yurdu bedenden fırlayıp çıkmak isteyen tutkudur. Bütün danslar aynı şeyi söyler ama Tango bambaşka şeyler söyler kulağımıza. Onu bambaşka kılan ne zarifliği ne de zamana direnişidir. Tango bütün dansları biçimler, yoğurur, kısaca tümünün bir özetidir.
~~ Taner Evin ~~

Dansın özelliği şiiri ve edebiyatı görsel boyutlara taşıyıp sahnede hareketler aracılığıyla yansıtabilmesinde yatar. İnsan bedeninden yola çıkan bir estetik form olan dans, duyguyla düşünceyi hareket diliyle ileten tek sanattır.
~~ Geyvan McMillen ~~

Ufuk çizgisi gibi sen ona yaklaştıkça uzaklaşan ve bin farklı cevabı olan bilmece... Sevdikçe kışkırtan, sevmedikçe senden kaçan, en çabuk öfkem, en tatlı mutluluğum ve en huysuz anılarım...İşimden, evimden, gündelik hayatımdan çok farklı ama hep belli bir mesafeden seyredebildiğim bir müzikal...
~~ Burcu Özcan ~~




Andrea Bocelli-Jennifer Lopez "Quizas Quizas Quizas"
 ~Dancing With The Stars~


22 Nisan 2016 Cuma

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI



       23 Nisan, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyada hiçbir ülkede bulunmayan iki farklı unsuru bir araya getiren milli bayramdır.Bu bayram bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği anlamlı bir gün, diğer taraftan “yarının büyükleri geleceğin garantisi” çocuklar için bir şenliktir.23 Nisan 1920 Büyük Milet Meclisi’nin açılış günüdür. Her 23 Nisan günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı birlikte kutlarız.

23 Nisan 1920’de TBMM’nin Açılmasına Kadar Yaşananlar ve Ulusal Bağımsızlığın Kazanılması

Egemenlik, yönetme yetkisidir. Ulusal Egemenlik, yönetme yetkisinin ulusta olmasıdır. Osmanlı imparatorluğu döneminde egemenlik padişahta idi. Ülkeyi padişah yönetirdi. İmparatorluğun son yıllarlında yabancı devletlerinde baskıları sonucu, ülke iyi yönetilmedi. Yurt bakımsız kaldı. Ülke sorunları çok büyüdü. Bu sırada 1.Dünya Savaşı başladı. Savaş 4 yıl sürdü. Bizimle birlikte olanlar savaşta yenildi. Savaş kuralarına göre biz de yenilmiş sayıldık. Yurdumuz İngilizler, Fransızlar, Yunanlar, İtalyanlar tarafından paylaşıldı. Padişah ve Yandaşları ülkenin paylaştırılmasına ses çıkarmalıdır.

Mustafa Kemal , Ulusal Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak için İstanbul’dan Samsun’a 19 Mayıs 1919 günü geldi. Samsun’dan Amasya’ya oradan Erzurum’a ve Sivas’a gitti. Sivas ve Erzurum’da kongreler toplandı. 
Mustafa Kemal 
egemenliğin ulusta olduğun inanıyordu. Bu inançla Ulusu yine ulusun gücü kurtaracaktır. Tek bir egemenlik vardır, o da ulusal egemenlik diyordu. Yurdun dört bir yanından seçilip gelen temsilciler milletvekilleri Ankara’da 23 Nisan 1920 günü toplandılar. İlk Büyük Millet Meclisi’nin toplandığı bina Ankara’da Ulus alanından istasyona giden caddenin başındadır. Bu gün Kurtuluş Savaşı Müzesi olan bu yapı tek katlıdır. O yıllar ülkemiz yokluk için içindeydi. Meclis gaz lambası ile aydınlanıyor, soba ile ısınıyordu. Top seslerinin Ankara’da duyulduğu zamanlarda bile meclis düzenli toplandı. Ulusal Kurtuluş Savaşımızla ilgili bütün karalar bu mecliste alındı.

Mustafa Kemal ’in önderliğinde ulusumuz dünyaya “Ulusal Kurtuluş Savaşı” dersi verdi. Ezilen uluslara kurtuluş yolunu açtı, bu ise emperyalist güçlerce ezilmekte olan yeryüzünün öteki uluslarına örnek oldu. 23 Nisan 1920 ilk Büyük Milet Meclisi toplandığı gündür.23 Nisan, ulusun yönetme yetkisinin kullanmaya başladığı gündür. Bu gün Milli Egemenlik Bayramımızdır.


Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına ırk,dil,din ayrımı gözetmeksizin hediye ettiği
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor ve ATA'mızı bu vesile ile saygı ve sevgiyle anıyorum.

2011ve 2012 yıllarında özlem duyduğum,denizin kokusuna hasret kaldığım memleketim İZMİR'de oturma şansım oldu. BELARUS ( Beyaz Rusya ) ve  LİTVANYA'dan 23 Nisan kutlamaları için gelen iki öğrenciyi 10 gün evimde konuk ettim.Hep beraber bu özel gün için hazırlanan aktivitelere katıldık İzmir,Kuşadası,Efes Antik Kent'e
ziyaretlerde bulunduk. 23 Nisan Karşıyaka Çocuk Festivali'ne okul ile birlikte katıldığımız gösterilerden çektiğim bazı kareleri paylaşmak istedim.



        canım oğlum & BELARUS'tan gelen güzel misafirimiz



              güzel kızım & BELARUS'tan gelen misafirlerim

  KARŞIYAKA/ ÇARŞI
  Okulumuz










7 Nisan 2016 Perşembe

REGAİB KANDİLİ


Üç Ayların Başlangıcı

Üç Aylar; birbiri ardına açılan rahmet ve mağfiret kapıları olan Recep, Şaban ve Ramazan ayını içinde barındıran, Regâib kandiliyle başlayan, Miraç ve Berat'le devam eden, bin aydan daha hayırlı Kadir gecesiyle zirveye ulaşan, Ramazan bayramıyla da maddî ve manevî alanda “Bayram"a dönüşen manevi yükseliş ve bağışlanma aylarıdır.

Bu aylar mübârek gecelerle doludur. Recep ayının ilk Cuma gecesi, Regâip gecesi, yirmi yedinci gecesi, Mirac gecesidir. Şaban ayının onbeşinci gecesi Berat gecesi, Ramazan ayının yirmiyedinci gecesi de Kadir gecesidir.
Bu geceye mahsus bir ibâdet şekli olmamakla beraber, geceyi tevbe, dua ve ibâdetle geçirmek sevap kazanmaya vesile olur.

“Allah'ım! Bizleri Regâible Sana rağbet eden, Miraç ile yücelen, Berat ile kurtuluşa eren, Kadrini idrak ederek Ramazanın sonunda cenneti hak eden kullarından eyle!"