Yoğurt mayaladım !..
Doğal süt bulma imkanınız varsa lezzetli
yoğurt yapabilirsiniz.Ben sütü Pamukkale'nin bir köyünden getirtiyorum.Sütü
iyice kaynatıp biraz ılınmasını bekliyorum. (sütü kaynatırken tencerenin içine
kepçe koyarsanız sütün taşmasını engelleyebilirsiniz. Süt çok ılımadan kaselere
boşaltıp mayalıyorum. Mayalama işleminde ise bir kaseye yoğurt koyup ılık sütle
karıştırarak yoğurdu bu şekilde açıyorum.Daha sonraki işlemde ise büyük kaseye
iki diğer kaselere birer kaşık yoğurt ekleyip iyice karıştırıyorum.
Kapaklarını kapatıp geceden
sabaha kadar mayalanmasını bekliyorum.Ben kaseleri bir örtüyle sarmıyorum,oda
sıcaklığında bekletiyorum.Yoğurt mayalandığı zaman üzerinde biraz su olacaktır
bu sorun değil.Buzdolabında bekletirken suyunu çekecektir.Buzdolabında 3
gün bekletip daha sonra kullanıyorum.
Afiyet olsun!..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder