Kiss the rain -Yiruma ☆彡

29 Nisan 2016 Cuma

DÜNYA DANS GÜNÜ

Dünya Dans Günü veya Uluslararası Dans Günü, Uluslararası Tiyatro Enstitüsü (ITI) ve UNESCO ortağı STK Uluslararası Dans Komitesi tarafından 1982 yılında tanıtılmıştır ve her yıl 29 Nisan'da kutlanmaktadır. Tarih, modern balenin yaratıcısı Jean-Georges Noverre (1727-1810)'nin doğum günü anısına ITI Uluslararası Dans Komitesi tarafından belirlenmiştir.

Aslında bütün danslar aynı şeyi söyler; tutkuyu, isyanı, aşkı, hüznü, yerçekimsiz bir karanfilin düşlerini. Dans pistinde oynanan oyun, gerçek hayatın vücut diline tercümesinden başka bir şey değildir. Bütün danslar aynı adresten yola çıkıp aynı yere giderler. Samba, salsa, vals ya da sirtaki, adı ne olursa olsun, bütün dansların ana yurdu bedenden fırlayıp çıkmak isteyen tutkudur. Bütün danslar aynı şeyi söyler ama Tango bambaşka şeyler söyler kulağımıza. Onu bambaşka kılan ne zarifliği ne de zamana direnişidir. Tango bütün dansları biçimler, yoğurur, kısaca tümünün bir özetidir.
~~ Taner Evin ~~

Dansın özelliği şiiri ve edebiyatı görsel boyutlara taşıyıp sahnede hareketler aracılığıyla yansıtabilmesinde yatar. İnsan bedeninden yola çıkan bir estetik form olan dans, duyguyla düşünceyi hareket diliyle ileten tek sanattır.
~~ Geyvan McMillen ~~

Ufuk çizgisi gibi sen ona yaklaştıkça uzaklaşan ve bin farklı cevabı olan bilmece... Sevdikçe kışkırtan, sevmedikçe senden kaçan, en çabuk öfkem, en tatlı mutluluğum ve en huysuz anılarım...İşimden, evimden, gündelik hayatımdan çok farklı ama hep belli bir mesafeden seyredebildiğim bir müzikal...
~~ Burcu Özcan ~~




Andrea Bocelli-Jennifer Lopez "Quizas Quizas Quizas"
 ~Dancing With The Stars~


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder