Kiss the rain -Yiruma ☆彡

10 Kasım 2015 Salı

ATATÜRK'ÜN 77.ÖLÜM YILDÖNÜMÜ

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası


          *  Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır,ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır*sözünden de anlaşıldığı üzere Mustafa Kemal Atatürk bizlere Cumhuriyeti emanet etmiştir.Her yıl olduğu gibi bu yıl da 77.ölüm yıldönümünde ATA'mızı saygıyla anıyor,Allah'tan rahmet diliyorum.
                                                                                         
                                                                                   Mustafa Kemal'ler ölmez rahat uyu ATAM !
                                                                                              Mekanın cennet olsun ATAM...
Atatürk Haftası10 Kasım 1938 günü saat 9'u 5 geçe yaşamını yitiren Mustafa Kemal Atatürk'ün anısına düzenlenen; onun yurtseverliği, inkılap ve ilkelerinin anlatıldığı, radyo ve televizyonda Atatürk'ün konuşmalarının kendi sesinden dinletildiği, Atatürk'le ilgili filmlerin gösterildiği haftadır. 10-16 Kasım tarihleri arasına karşılık gelir.

10 Kasım günü Anıtkabir ziyaret edilmekte, başkent Ankara'da resmi tören yapılmaktadır. Türkiye'nin genelinde de yas tutulmaktadır. Her yıl 10 Kasım günü trafikteki arabalar durur ve 4 dakika korna çalarak anma etkinliklerine destek verirler. Ayrıca, tüm bayraklar 10 Kasım günü yarıya indirilir.
Atatürk, Sayarona yatında geçen rahatsızlık günlerinden sonra, 25-26 Temmuz 1938 gecesi bu odaya getirilmiş, gerekli tedavilere başlanmıştı. Artık bu oda, O'nun ölümüne kadar son "ikametgah"ı 'idi. 10 Kasım 1938 günü saat dokuzu beş geçe, bu odada gözlerini yummuştur.

Atatürk'ün ölümünden sonra, Dolmabahçe Sarayı'nın bu tarihi odası, Atatürk'ün Yatak Odası olarak, olduğu gibi muhafaza edildi. Türk Milleti ile birlikte, sonsuz bir yas tutarak.
                                                                                     










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder