Kiss the rain -Yiruma ☆彡

6 Mart 2015 Cuma

FIRIN SÜTLAÇ

Geleneksel tatlılarımızdan bir tanesidir fırın sütlaç.Tercihim fırında yapmak. Leziz, farklı bir tat bırakıyor damakta.Ayrıca görsellik açısından da sunumu hoş bir tatlı.





Malzemeler:                                                                                                                                                  1 litre süt
1 çay bardağı pirinç
1.5 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya

Yapılışı:
Öncelikle pirinçleri yıkayıp üzerini örtecek kadar su ekleyerek iyice haşlayın.Bir tencereye süt,toz şeker,yumurta sarısı,vanilya ilave edip,şeker eridikten sonra haşlanmış pirinçleri de ekleyerek orta ateşte pişirin.Daha sonra 2 yemek kaşığı pirinç ununu su ile incelterek pişmekte olan tatlıya ekleyin,bir süre kaynadıktan ve kıvam aldıktan sonra ocaktan alın.
Güveç kaplarının içine içine sütlacı paylaştırın.Fırın tepsisinin içine dizin,güveçlerin yarısına gelecek şekilde tepsiyi su ile doldurun.Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında,fırınınızın üst bölümünü çalıştırarak,tatlıların üzeri kızarıncaya dek pişirin.Tatlılar ılıyınca buzdolabında bekletip soğuk servis edin.                                                                                                          Afiyet olsun...

Not:Tepsiye su koymamızın sebebi;ocakta pişen sütlacın tekrar fırında pişmeden sadece üzerinin kızarmasını sağlamaktır.Ayrıca pirinç ununu özellikle tercih ediyorum tatlının lezzetini arttırıyor.Klasik sütlaç tarifinde 1 su bardağı toz şeker kullanırken,fırında yaptığım zaman 1.5 su bardağı toz şeker kullanıyorum.

                                                                                                   Enfes bir tat deneyin derim...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder