Kiss the rain -Yiruma ☆彡

28 Şubat 2015 Cumartesi

AĞLAYAN PASTA

          Yıllardır yaptığım ve çok beğeni alan pastalarımdan biri ağlayan pasta.Adını, dilimlendikten sonraki çikolata sosun akışkanlığından alıyordur sanırım.Çok bilinen bir tarif olmasına rağmen farklı tarifler uygulayanlar da var gördüğüm kadarıyla.Kalabalık misaferlerinizi ağırlarken onları memnun edebilecek hoş bir lezzet.

                      Malzemeler :4 yumurta
                                           4 kahve fincanı toz şeker
                                           4 kahve fincanı un
                                           1 kahve fincanı kakao
                                           1 yemek kaşığı süt
                                           1 paket vanilya
                                           1 paket hamur kabartma tozu
              Kekin üzeri için:  1.5 su bardağı süt
              Krem şanti için:   1 paket sade krem şanti (2 poşet)
                                           2 su bardağı soğuk süt
              Çikolata sos için: 1 paket çikolata sos (toz)
                                           2.5 su bardağı süt

              Yapılışı:Yumurta ve toz şeker iyice çırpılarak 1 yemek kaşığı süt ilave edilir.Tekrar çırpma işlemine devam edilir.Daha sonra kakao başta olmak üzere diğer malzemeler eklenerek kek hamuru hazır hale getirilir.Dikdörtgen ısıya dayanıklı cam tepsi iyice yağlanarak karışım tepsiye dökülür.Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilip oda sıcaklığına gelene dek kek bekletilir.Krem şanti iyice çırpılarak kısa bir süre deep freeze'e atılır.Soğuyan kekin üzerine 1.5 su bardağı süt eşit şekilde dökülür.Krem şanti tüm tepsiyi kaplayacak şekilde sürülür,yarım saat kalıplaşması için buzdolabında bekletilir.Bu sırada toz çikolata sos ile süt bir tencerede pişirilir.Piştikten sonra kabuk bağlamaması için iyice çırpılır.Buzdolabından çıkartılan tepsinin üzerini tamamiyle kaplayacak şekilde çikolata sos dökülür.Ben bu sefer farklı bir sunum için sosu şerit halinde döküp,sosa kürdanla çizikler attım daha şık bir sunum oldu.Pastayı son şekliyle birkaç saat tekrar buzdolabında bekleterek servise hazır hale getirebilirsiniz.Daha öncede söylediğim gibi kalabalık misafirleriniz için tercih edebileceğiniz ve birgün önceden hazırlayıp ertesi gün sunabileceğiniz oldukça bereketli ve lezzetli bir pasta tarifi.
          Sizlere verdiğim tariflerin hepsini kendim hazırlayıp,görsellerle sunmaya çalışıyorum.Umarım yeterince net yazabiliyorumdur.
                                                                                                                     Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder