Kiss the rain -Yiruma ☆彡

7 Mayıs 2014 Çarşamba

DAMLA ÇİKOLATALI EKMEK * PANE AL CIOCCOLATO

         
                                                          Klasik bir İtalyan tarifi...



                                                      
                   Ben bütün hamuru bölerek bir baton, bir de yuvarlak minik tepside iki ekmek pişirdim.

               



                            Malzemeler:

                            4 su bardağı un
                            3 yemek kaşığı kakao
                            1.5 çay kaşığı tuz
                            2 yemek kaşığı pudra şekeri
                            1 paket instant maya
                            1 su bardağı +1 su bardağından 2 parmak eksik ılık su
                            Yarım su bardağı damla çikolata
                            2 yemek kaşığı tereyağı

                             Yapılışı:

                     4 su bardağı unu büyük bir kaseye alıyoruz ,tüm malzemeleri ekliyoruz.(damla çikolata hariç) Ilık su ile iyice yoğuruyoruz.Ele hafifçe yapışan bir hamur elde ediyoruz.Daha sonra bu hamuru un serptiğimiz tezgaha alıp içine damla çikolata ve biraz un ekleyip ele yapışmayacak bir  hamur elde ediyoruz. Fırın kabını   yağlayıp hamuru yerleştirip 2 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.190 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika
pişiriyoruz.Tel ızgara üzerinde soğuduktan sonra dilimleyerek servise hazırlıyoruz.

 İtalyanların çok sevdiği ekmeklerden biri  ' pane al cıoccolato ' Farklı tatlara açıksanız deneyin derim.Ben bu ekmeği yaptığımda ; pazar kahvaltısında reçel , krem çikolata ile birlikte sundum.Bu şekilde daha çok beğenildi.Yapım aşaması çok kolay farklı bir ekmek çeşidi.

                                                                                                                            Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder